خار شکر


نام علمی : Echinops
نام انگلیسی : Globe thistles
خانواده : کمپوزیته (Compositae)

نام های رایج در فارسی: خار شکر، شکر تیار، شکر تیغال و تیغ قندکاکی نوپس، خار کروی کمپوزیته (Compositae)

مبداء: اروپا

نوع: از گیاهان دائمی

برگ: برگ ها عمیقاً لوب دار، به طول تا ۳۰ سانتیمتر، در سطح فوقانی به رنگ سبز تیره براق و درسطح زیرین سفید پنبه ای و نوک برگ ها خاردار است.

گل: گل های کروی شکل به قطر ۷٫۵-۵ سانتیمتر

رنگ گل: آبی، بنفش

فصل گل: اواسط تابستان تا اوائل پائیز

موارد استفاده: گل بریده بسیار عالی، واستفاده از خشک شده آن جهت تزئینات زمستانی، چنانچه به محض باز شدن گل ها چیده شود و اقدام به خشک کردن آن گردد، رنگ گل ها تغییر نخواهد کرد.موقعيت: آفتاب کامل، خاک کاملاً زهکشی شده، خاک کاملاً خشک را نیز تحمل می نماید.

گونه: ۱- تپلوبلو E.Taplow Blue به ارتفاع ۱۲۰-۹۰ سانتیمتر می رسد.۲- ریترو E.ritro به ارتفاع ۹۰سانتیمتر می رسد.

تكثير: تقسیم بوته، قلمه ریشهطرز كاشت : تکثیر این گیاه وسیله تقسیم بوته یا قلمه ریشه در اوائل بهار صورت می گیرد. فواصل ۶۵-۴۰ سانتیمتر است. برای جلوگیری از پرپشت شدن و حجیم شدن گیاهان،پس از ۳ الی ۴ سال گل دهی بایستی اقدام به تقسیم بوته گیاهان نمود.

گیاهان این سرده را خارشکرها و قندرونک‌ها هم نامیده‌اند. این سرده در ایران ۵۴ گونه گیاه علفی چندسالهٔ خاردار دارد که معمولاً انحصاری ایران‌اند.