عناب (زیزفون)
دانشنامه گیاهی
گیاهان را بهتر بشناسیم.
عناب فقط در نواحی که گرمای طولانی تابستانی داشته باشد میوه می دهد. اما در نواحی که میوه تولید نمی کند نیز، به واسطه برگ های فراوان، براق و سبز تیره اش و شکل جالب توجه شاخه های زیگزاگ آن، درخت زینتی بسیار مناسبی است. میوه عناب، آجری رنگ براق و به طور متوسط دارای گوشت ترد و شیرین است و به صورت تازه یا کنسرو شده بسیار مناسب است.درختی است با فرم باز، دارای شاخه های کوچک، نوک تیز و زیگزاگ
خصوصیات گیاهی
جنبه های زیبایی: میوه، برگ، طرح شاخه ها
کاربرد: سطوح چمن، پاسیو، گلدان، تکدرخت، اسپالیه
ارتفاع: ۳-۹ متر
قطر تاج پوششی: ۳-۹ متر
برگ: برگ های آن ساده، متناوب و دارای دندانه های مشخص به طول ۶٫۵-۲ سانتیمتر و دوکی شکل هستند. آنها در قسمت بالا سبز تیره براق و در سطح زیرین سبز روشن می باشند.
گل: گل های کوچک زرد فام به صورت خوشه و فاقد ارزش زینتی است . خرداد- تیر
میوه: میوه تقریباً گرد،آجری رنگ براق و خوراکی بطول ۲-۱٫۵ سانتیمتر. گوشت آن شیرین و ترد است. میوه به صورت تازه یا مربا مصرف خوراکی دارد. در مناطق مناسب، درخت در دو سالگی میوه می دهد.
سیستم ریشه: عمیق
سرعت رشد: متوسط
نیازمندی های محیطی
هرس: هرس جزئی لازم است.
زمان: زمستان
تغذیه: سالانه در پائیز کود دامی مصرف نمائید.
آفات و بیماری ها: نسبتاً عاری از هردو است.
آبیاری : ماهی یک بار آبیاری عمیق نمائید.دما : با گرما سازگار است، برای تولید میوه به گرمای طولانی مدت تابستانی نیاز دارد. سرما را تحمل می کند و برای تولید میوه به سرمای زمستانی نیاز ندارد.خاک : خاک لومی مرطوب و عمیق با زهکش خوب را ترجیح می دهد. خاک قلیایی و خشکسالی را تحمل می کند. ولی رطوبت را ترجیح می دهد.




