این گیاه از راسته نعناسانان (Lamiales) و تیره نعناعیان (Lamiaceaes) است که بین ماههای تیر و مرداد گل میدهد. ساقههای آن راست و چهار گوش بوده و پوشیده از کرک است. از کنار برگهایش، گلهایی با کاسبرگهای رنگی میروید که در وهله اول زرد کم رنگ است، سپس به سفید و در نهایت به بنفش تبدیل میشود.
میتوان گفت تمام گیاه، عطر لیموی تندی از خود ساطع میکند. موطن اصلی این گیاه قسمت وسیعی از شرق مدیترانه است. امروزه به منظور بهره برداریهای تزیینی و طبی و تولید عسل، این گیاه را در باغها و مزارع کشت میکنند. این گیاه به اشکال مختلفی از قبیل اسانس، عصاره روغنی، روغن، پماد، کمپرس و دمکرده استفاده میشود. اسانس این گیاه در آرام کردن درد معده با منشاء عصبی، احساس چنگزدگی در معده، تپش قلب، سردردهای یک طرفه، سرگیجه، عصبانیت، بیخوابی، استفراغهای دوران بارداری، کم خونی دختران جوان، درد عصبی دندان و رفع تندخویی در دختران جوان و زنان مؤثرست.
خواص: بادرنجبویه دارای طبیعت گرم و خشک است. آرام بخش اعصاب،ضد بیماری های قلب، معده و روده،مفرح و نشاط آور،خوشبوکننده دهان،اسانس این گیاه در آرام کردن درد معده با منشاء عصبی، احساس چنگزدگی در معده، تپش قلب، سردردهای یک طرفه، سرگیجه، عصبانیت، بیخوابی، استفراغ های دوران بارداری، درد عصبی دندان و رفع تندخویی در دختران جوان و زنان موثر است. برای رفع احساس صداهای مبهم در گوش، هیستری، مالیخولیا. ضد اسپاسم، ضد درد، نیرو دهنده، ضد تشنج.بالابرنده ی فشار خون.

